Shtëpia kullë e Hasan Fazlisë

Shtëpia kullë e Hasan Fazlisë

Shtëpia kullë e Hasan Fazlisë

Shtëpia kullë e Hasan Fazlisë

Shtëpia e z. Hasan Fazlia nga Kosharja me gurë dhe qerpiç të lidhur në mese edhe me drunj, paraqet traditën e ndërtimit e shekullit XIX. Shtëpia është e vjetër rreth 150 vjet, dhe si e tillë është ndër më të vjetrat në komunën e Ferizajt. Gjatë periudhës së sundimit osman, në këtë shtëpi janë mbajtur shumë takime, mbledhje e kuvendime nga patrioti i kësaj ane të çështjes shqiptare si Mulla Syla.

Location