Xhamia e Berishëve

Xhamia e Berishëve

Xhamia e Berishëve

Xhamia e Berishëve

Xhamia e Berishëve i përket shekullit XVII dhe ndodhet në lagjen e Berishëve të fshatit Greme. Kjo dëshmon gjithashtu se ky është një fshat mjaftë i vjetër, dhe përveç kësaj ka pasur edhe gjetje të tjera në fushën e arkeologjisë. Asnjëherë nuk ka pasur as minare. Xhamia është restauruar disa herë.

Sipas rrëfimit të disa hoxhallarëve të cilët gjithashtu përkujdesen për mirëmbajtjen e kësaj xhamie, thuhet se është mbi tre shekuj e vjetër, dhe si e tillë i ka rezistuar kohës fal edhe përkujdesjes së besimtarëve që kryenin shërbesat fetare. Kjo Xhami ka shërbyer edhe si strehë për shumë kohë edhe e luftërave që kanë vepruar në këto anë e sidomos në luftën e fundit të vitit 1998-99 ku ishte në shërbim të UÇK-së.

Location